Cilt Bakımında En Faydalı Antioksidan: C Vitamini

    C Vitamini C vitamini, cilt bakımının efsane içeriklerinin başında gelen içeriklerden biridir. C vitamini içerikli ürünler, düzensiz cilt tonu, pürüzlü doku, ince çizgiler, akne izleri, mat bir cilt tonu gibi hemen hemen tüm yaygın cilt sorunlarında oldukça yardımcı bir içeriktir.

Peki içerik cilt üzerinde nasıl çalışır? İçtiğimiz portakal suyunda bulunan güçlü antioksidan sayesinde daha parlak, daha pürüzsüz bir cilt elde edebilir miyiz?

Öncelikle, C Vitamini Nedir?

C vitamini, serbest radikalleri nötralize edebilen güçlü bir antioksidandır. Antioksidan özelliklerinden dolayı, C vitamini cildimizin doğal yenilenme sürecine yardımcı olur ve bu da vücudumuzun hasarlı cilt hücrelerini onarmasına yardımcı olur.

Bu nedenle, antioksidan açısından zengin yiyecekler tüketmenin vücudumuza serbest radikallerle mücadelede yardımcı olması gibi, topikal antioksidanlar da UV hasarı ve hava kirliliğine maruz kalma gibi günlük saldırganları dengelemeye yardımcı olarak cildimiz için aynısını yapar. Serbest radikaller olarak adlandırılan oldukça reaktif moleküllerin üretimini nötralize ederek hücrelerimize verilen zararı önler veya azaltırlar. Başka bir deyişle, antioksidanlar vücudumuzun ve cilt hücrelerimizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Bu serbest radikal mücadele gücü, sadece erken yaşlanma belirtilerini uzak tutmaya yardımcı olmak için önemli değildir. Bu serbest radikalleri nötralize ederken, C vitamini cildin UV'ye maruz kalmanın neden olduğu kanser öncesi değişikliklerden korunmasına da yardımcı olur.

C Vitamini Cilde Başka Nasıl Fayda Sağlar?

Şaşırtıcı bir şekilde, C vitamininin cilt koruyucu faydaları antioksidan durumuyla sınırlı değildir. İlaç dolabınızda kalıcı bir yere layık olmasını sağlayan birçok başka cilt iyileştirici özelliğe sahiptir. Birincisi, son derece asidik olduğu için, C vitamini topikal olarak kullanıldığında cilt, kolajen ve elastin üretimini hızlandırarak kendini iyileştirmek için tetiklenir. Kolajen ve elastin, cildin dolgun ve sıkı kalmasına yardımcı olan doğal olarak oluşan protein lifleridir. Bu nedenle, kollajen üretimini teşvik etmeye yardımcı olarak topikal C vitamini, cildin erken yaşlanmasını önlemeye yardımcı olabilir.

C vitamini, cildimizin melanin üretimini engelleyen bir özellik içeriyor, bu da koyu lekeler ve hiperpigmentasyon gibi cilt renginin solmasına neden oluyor. Sürekli topikal kullanımla, C vitamini ilk etapta koyu lekelerin oluşmasını önlemeye yardımcı olabilir.

C vitamini, normal cilt pigmentasyonunu değiştirmeden kahverengi lekeleri yok etmeye çalışan üstün bir parlatıcı ajandır.

Günlük Cilt Bakımı Rutininize C Vitaminini Nasıl Ekleyebilirsiniz?

Bu durum için ilk önce c vitamini formuna dikkat etmeniz gerek. Cilt bakımında kullanacağınız c vitamin ürününün, c vitamininin en kararlı ve etkili formu olan askorbik asit olmasına özen göstermelisiniz. (L-askorbik asit olarak da bilinir). En iyi c vitamini cilt bakım ürününün serum olduğunu söyleyebiliriz çünkü serumlar kremlerden veya toniklerden daha etkilidir. Ayrıca karışıma E vitamini eklemek, cilt için oldukça faydalıdır. Saf askorbik asitin cilt bariyerine nüfuz etmede en etkili olduğu sürekli olarak kanıtlanmıştır. C vitamini etkinliği ayrıca e vitamini gibi diğer antioksidanlarla birleştirildiğinde artar ve birlikte serbest radikal hasarına karşı iki kat koruma sağlayabilir.

Eğer cilt bakım rutininizde, c vitamini içeriğini kullanmakta yeniyseniz, bu içeriği cildinize yavaş yavaş alıştırmanızı öneririz. Bu güçlü içeriği, bu yüzden her uygulamanız da sadece birkaç damla şeklinde kullanmalısınız. Ayrıca en iyisi, düşük bir konsantrasyonla başlayıp cildiniz bu içeriğe alıştıkça c vitamini oranını arttırmak olmalıdır.

Yüzde beş oranındaki serumlar genellikle hassas ciltler için yeterince yumuşaktır ve bu oran ürün çeşidine göre yüzde 20'ye kadar artabilir. Üründeki c vitamini oranının artmasıyla, c vitamini cilt pigmentasyonunu aydınlatmak ve iyileştirmek için daha da hızlı çalışacaktır. Cilt bakım ürünlerinde karşılaşabileceğiniz diğer C vitamini formları arasında tetraheksildesil askorbat, magnezyum askorbil fosfat ve metilsilanol askorbat bulunur.

C Vitamininin Cilt İçin Faydaları

C vitamini, aşağıdaki alanlarda etkili olduğu gösterilen etkileyici bir cilt bakımı bileşenidir:

Çevresel stres faktörlerine karşı korur: Bir antioksidan olarak C vitamininin temel işlevlerinden biri cildi korumaktır. Normal hücresel süreçlerin yanı sıra ultraviyole ışık ve kirlilik gibi çevresel hakaretler, ciltte serbest radikaller oluşturur. Serbest radikaller, hücrelere zarar veren, cilt donukluğunu, kırışıklıkları ve hatta kanserleri teşvik eden, doğası gereği kararsız moleküllerdir. Bu serbest radikalleri temizleyerek, C vitamini cildi korur, sağlıklı tutar ve gözle görülür yaşlanma belirtilerini iyileştirir.

Kolajen üretimini destekler: C vitamini ayrıca kollajen sentezinde önemli bir rol oynar. Kolajen cildimize destek ve yapı sağlar ve yaşla birlikte azaldıkça kırışıklıkları ve çizgileri fark etmeye başlarız. C vitamini, kolajen demetleri oluşturmak için gerekli bir kofaktördür ve bu olmadan bu süreç durur.

Kahverengi lekeleri aydınlatır: C vitamini ayrıca pigment sentez yolunu bloke ederek istenmeyen kahverengi lekelerin hafifletilmesinde veya kahverengi renk değişikliğinin azaltılmasında yardımcıdır.

C Vitamini Kimlerden Uzak Durmalı?

Hassas bir cilde sahipseniz, c vitamini kullanımı kaynaklı alerji veya kızarıklığa sahip olabilirsiniz. Hassas bir cilde sahip olma eğilimindeyseniz, daha düşük bir konsantrasyonla başlamanızı ve ayrıca alerji olmadığından emin olmak için önce cildinizin küçük bir alanında test etmenizi öneririz.

C Vitaminini Neler İle Birlikte Kullanmamalıyız?

C vitamini okside edebilen ve çok çabuk bozulabilen bir içeriktir. Ayrıca, özellikle günlük kullanıldığında aşırı cilt tahrişine neden olabilecek diğer asit içerikli ürünleriniz ile birlikte kullanmaktan kaçının. Ve son olarak, C vitamininin daha dengesiz olmasına ve cilde nüfuz etme olasılığının azalmasına neden olan retinol ile birlikte kullanmayın.

Merkezimizdeki C Vitamin İçerikli Ürünlerimiz:

1) pH Formula VITA C Serum

Vitamin içerikli konsantre serum. C vitaminin bir çok formunu bulunduruan, asit içermeyen C serum kırmızı meyvelerden elde edilen %12 formuyla akneye eğilimli ciltler tarafından bile kolaylıkla kullanılabilir. C serum, Antiage olarak sıkılaşmak ve ışıl ışıl parlamak isteyen tüm cilt tiplerine önerimizdir. Sedefli inci yapısı ve portakal kokusuyla vazgeçilmezler arasındadır.

2) pH Formula VITA C Cream

Leke önleyici, onarıcı ve yoğun nemlendirici krem. C vitamini kremi yüksek konsantrasyonda magnezyum askorbil fosfat içerir. Günlük cilt bakımı için ideal üstün yaşlanma karşıtı faydalar sağlar ve yıl boyunca kullanılabilir. Özellikle lekeli, mat, sigara içen tüm nemsiz ciltlere vitamin bileşenleri sayesinde ışıl ışıl bir görünüm kazandırır. Suyu ciltte tutarken uzun süreli nemi kormaya yardımcı olur. Cildi kötü çevresel etkilere karşı korur. Daha yumuşak, daha rahat ve esnek hale getirir.

Her gün sabah ve akşam temiz, kuru cilde uygulayın. Tüm cilt tiplerine uygundur.

3) pH Formula VITA C Bright Overnight Mask

C vitaminli ‘Uyku Maskesi’ olarak adlandırılan Vita C maske. Portakal yağı ve mis gibi portakal kokulu nem maskesi. Leke bakımı gören veya leke bakımı yaptırmak isteyenlerin kullanabileceği bu maske krem gibi geceden sabaha kadar tutabilir. Cilde ışıl ışıl parlaklık katar. Hidrasyona yardımcıdır. İnce çizgileri ve kırışıklıkları önler. Antioksidan özelliklere sahiptir. Hidrasyona yardımcıdır. Haftada 1, aşırı nemsiz, mat, lekeli ciltler haftada 2-3 kez kullanabilir.

4) Medik8 C-Tetra® Cream

Medik8'in en çok satan orijinal C-Tetra serumunun gücünü ipeksi, besleyici bir kremle ortaya çıkarın. Bu günlük antioksidan krem, serbest radikal hasarını önlemek için % 100 kararlı C vitamini ve E vitamini kullanır. Cildi erken yaşlanmaya neden olan kirlilik ve UV ışınlarına maruz kalma gibi çevresel streslere karşı korumak için mükemmeldir.

Sabahları cildi temizledikten sonra, yüz, boyun ve dekolte boyunca hafif bir masajla uygulayınız . Güneş koruyucu ile sabah rejiminizi tamamlayınız.

5) Medik8 C-Tetra®

Cildin parlaklığını geri kazandırın , süper hafif günlük C vitamini serumu olan C-Tetra ile yaşlanma belirtileriyle savaşın. Antioksidan güç, C ve E vitaminlerinin sinerjisi ile sağlanır . Bu aktifler birlikte çalışarak güneş ışınları ve kirlenmeye bağlı hasarlarla mücadelede yardımcı olur.

Sabahları cildi temizledikten sonra, yüz, boyun ve dekolteye 4 damla ile masaj yapınız. Nemlendirici uygulamadan önce emilmesi için bırakınız.

6) Medik8 C-Tetra® Intense

Yağda çözünen bir C Vitamini formu olan Tetrahekzildesilaskorbatı kullanan formül, cildin derinliklerine nüfuz ederek minimum tahrişe karşı güçlü bir antioksidan koruma sağlar. C-Tetra, % 100 kararlı olacak şekilde su içermeyen bir formülde dikkatlice üretilmiştir, bu da C vitamininin zaman içinde bozulmadığı anlamına gelir. Bu karalılık sayesinde formülünüz ilk kullanımdan son damlaya kadar oldukça güçlü kalır.

Sabahları cildi temizledikten sonra, yüz, boyun ve dekolteye 4 damla ile masaj yapınız.

7) Medik8 Super C30TM

Cildinizin ışıltısını arttırın ve Super C30 TM ile gözle görülür yaşlanma belirtileriyle savaşın. Bu ultra- aydınlatıcı serum, Medik8'in en güçlü C vitaminidir. Ultra kararlı % 30 etillenmiş askorbik asit (C vitamini) ve cildi besleyen E vitamini gücünden yararlanarak, erken yaşlanmayı engellemek için çevresel ve güneş kaynaklı hasara karşı savaşır.

Sabahları cildi temizledikten sonra yüz, boyun ve dekolte bölgesine 4 damla ile masaj yapınız. Nemlendirici uygulamadan önce emilmesi için bırakınız. Oldukça güçlü formül, uygulamadan sonra birkaç saniye hafifçe karıncalanma yapabilir. Bu normaldir ve ürünün çalıştığını gösterir.

8) Medik8 Super C30 IntenseTM

Cildinizin ışıltısını arttırın ve Super C30+ IntenseTM ile gözle görülür yaşlanma belirtileriyle savaşın. Bu ultra- aydınlatıcı serum, Medik8'in en güçlü C vitaminidir. Cildi pürüzsüzleştirmek ve parlatmak için kolajen seviyelerini artırırken ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıklar gözle görülür derecede azalır.

Sabahları cildi temizledikten sonra yüz, boyun ve dekolte bölgesine 4 damla ile masaj yapınız. Nemlendirici uygulamadan önce emilmesi için bırakınız.

9) Medik8 Pure C15TM

Daha önce CE-Thione TM olarak biliniyordu. Saf C vitamininin (askorbik asit) klinik olarak kolajeni artırdığı ve serbest radikal hasarlarıyla mücadele ettiği kanıtlanmıştır, ancak aynı zamanda kararsız olduğu ve zaman içindeki gücünü kaybettiği de bilinmektedir.

Sabahları temizledikten sonra yüz, boyun ve dekolte üzerinde 5 damla masaj yapın. Her şişe açılıştan sonraki 2 ay içinde kullanılmalıdır. En iyi tazelik için, Pure C15'i buzdolabında saklayın.

Yorumlarınızı Çok Önemsiyoruz!

Yorumlarınız Hizmet Kalitemizi Geliştirmemiz Adına Çok Önemli, Ayırdığınız Zaman İçin Çok Teşekkür Ederiz.