Retinol - Anti-Aging Kraliçesi

Bu yazımızda sizlerle muhteşem bir içerik olan retinol hakkında konuşacağız. Muhtemelen retinolü, yaşlanmayı geciktirme etkisi sebebiyle oldukça fazla duymuşsunuzdur. Ama gerçekten ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve kullanmaya başlamak için kaç yaşında olmanız gerektiğini gerçekten biliyor musunuz?

O zaman hadi biraz bu içeriği inceleyelim.

Retinol, daha geniş retinoid kategorisine giren bir A vitamini türevidir. Retinol 1970'lerde akne hastalarının tedavisinde kullanılması için onaylanan bir içeriktir. Cilde uygulandığında hücre yenilenmesini destekler ve gözeneklerin tıkanmasını önler, diğer tüm cilt bakım ürünlerinizin daha iyi nüfuz etmesine ve daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Retinole başlamak için belli bir yaşta olmanız gerekmemektedir. Önemli olan cildinizin bu içeriğe ihtiyacının olup olmadığını teşhis etmenizdir.

Retinol cilt için çeşitli faydalar içerir ve yardımcı olabilir, peki bunlar nelerdir?

  • Sivilce tedavisi.
  • Gözenekleri temizlemesi.
  • Hücresel yenilenmeyi arttırması.
  • Kolajeni arttırması.
  • Hiperpigmentasyonu azaltması.
  • Cildi aydınlatması.
  • İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltıp ve önlemesi.
  • Cilt dokusunu ve tonunu iyileştirmesi.

Retinol Nasıl Çalışır?

Retinol, birçok düzeyde ve çeşitli şekillerde çalışır. Retinol, ölü cilt hücrelerinin ciltten uzaklaşmasına yardımcı olarak hücre yenilenmesini destekler ve cilt altındaki sağlıklı cildi ortaya çıkarır. Hücrelerin yenilenme oranını artırarak gözeneklerin temiz kalmasını sağlar ve bu da akneyi, beyaz noktayı ve siyah nokta oluşumunu önler. Hücre yenilenmesi, ayrıca koyu lekeler olarak da bilinen hiperpigmentasyonu azaltarak ve önleyerek cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

Retinolün faydalarından biri de kolajen üretimini arttırmasıdır. Vücut doğal olarak, genç ve dolgun cildi destekleyen bol miktarda kolajen üretir. Bununla birlikte, kollajen üretimi 25 yaş civarında azalmaya başlar! Retinol, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak yaşlanmayı tersine çevirirken cilt elastikiyetini desteklediği kanıtlanmıştır. Ayrıca ciltte kolajen üretimini teşvik etmeye de yardımcı olur.

Retinol'ün Çalışması Ne Kadar Sürer?

Retinolün görünür etkileri, seçilen ürünün gücüne bağlı olacaktır ve kişiden kişiye değişiklik gösterecektir. Başlangıçta cildiniz için sert olabileceğinden ve tahrişe veya kızarıklığa neden olabileceğinden, retinol kullanmaya başlamanızı kolaylaştırmanız önerilir. Çoğu insan kızarıklık ve tahrişin cildinin iyileşmeden önce daha kötü görünmesine neden olduğunu fark eder.

Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor. Bazı kullanıcılar retinol ürünlerine tolerans oluşturmakta zorlanabilir. Hassas veya kuru cildiniz varsa, daha düşük oranda bir retinol ürünü kullanmanız ve haftada sadece birkaç gün kullanmaya başlayarak retinole başlamanız önerilir. Yavaş yavaş onu her gece kullanmaya başlayabilirsiniz.

Retinol ürünleri güneşe duyarlılığa neden olabileceğinden, güneş kremi veya SPF renkli bir koruyucu ile uygulanmalıdır. Sonuç olarak, güneş ışığı da retinoik asidi etkisiz hale getireceğinden retinolün gece uygulanması önerilir.

Retinol Ürünlerinin Yan Etkileri Nelerdir?

Retinol, tıp uzmanları tarafından en çok araştırılan ve önerilen cilt bakımı bileşenlerinden biridir. Retinol cilt için çok sayıda fayda sağlasa da, bilinçsiz ve doğru olmayan bir rutinle retinol kullanmanın bazı yan etkileri vardır.

  • Kırmızılık
  • Tahriş
  • Kaşıntı
  • Deride pullanma ve soyulma
  • Güneşe karşı artan hassasiyet

Retinol Güvenli Bir İçerik Midir?

Retinol kullanımıyla ilişkili riskler olsa da, kullanımı güvenli kabul edilir ve kötü değildir. Retinoid ürünleri, çok araştırıldığı ve birçok faydası olduğu için doktorlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Bazı insanlar, ciltleri için çok yüksek konsantrasyon nedeniyle kullanımın ilk birkaç haftasında retinole olumsuz bir reaksiyon yaşayabilir.

Retinizasyon, retinolün kızarıklık ve tahriş gibi yan etkilerini artıran bir süreçtir. Cildin ürüne alışması için kullanılan ürün miktarını yavaş yavaş ve kademeli olarak artırmak önemlidir. Faydaların görünür hale gelmesi birkaç hafta sürebilir.

Uzun Süreli Retinol Kullanımının Yan Etkileri Var Mıdır?

Retinolün uzun vadeli yan etkileri pek olası değildir. Bununla birlikte, retinol, cildi güneşe daha duyarlı hale getirdiğinden ve SPF ve şapka gibi fiziksel bloklar kullanılmadığında güneş yanığı olma olasılığı daha yüksek olduğundan bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır. Güneş yanıkları cilt kanseri ile ilişkilidir, ancak bu, retinol ve kanser arasında doğrudan bir bağlantı değildir. Eğer cildiniz AHA BHA gibi asitlere karşı duyarlı, rosacea, lekeye eğilimli ve sorunluysa, özellikle yağlı ciltler bu sizin kraliçeniz olacak bir içerik. Cildiniz çok hassassa, retinolünüzü uyguladıktan 20 dakika sonra bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

Size satışını yaptığımız ve tavsiye edebileceğimiz bazı retinol içerikli ürünler;

1) pHformula VITA A Cream

Retinol cildin ölü tabakasının giderilimesinde, kırışıklık ve ciltte yaşlı görünümün azalmasını ve aynı zamanda akneli ciltlerin tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olmaktadır. Vita A cream aynı zamanda leke, kırışıklık, akne, akne izleri ve en önemlisi yüzeysel skarda etkilidir. %1,5 Retinol içeriği ile tüm ciltlere yenilik sunar.

Uzman önerisi eşliğinde haftada 1 gece ile başlanabilir ve tavsiye edilen protokole göre zamanla artırılabilir.

2) pHformula VITA A Rejuvenating Mask

Yoğun besleyici ve nemlendirici ve yenileyici maske İçeriğinde bulunan retinolün mikro kapsüllü formu, maksimum sonuçlar sağlar. Mikro kapsülleme A vitamini molekülünün stabilitesini korur. Uygulama ile birlikte aktif maddelerin cilde daha iyi penetrasyonu ve daha derine nüfuz etmesi için retinol kontrollü bir şekilde cilde salınır. Koruyucu özellikler aynı zamanda cildin nem kaybını da azaltır. Retinol, A vitaminin saf formudur ve cilde uygulandığında cilt için üstün faydalar sunan retinoik asit üretir ve sadece yaşlanmayı önleyici etkiler sunmaz aynı zamanda akneyle mücadelede yardımcı olur, güneş ışınlarının cilde verdiği hasarları onarır ve cildin doğal işleyişine kavuşmasını sağlar.

Haftada 1 (gece), 10 dakika bekletip bol su ile durulayınız.

3) Medik8 Retinol 3TR Intense

Retinol 3TR TM intense -% 0.3 retinol ile formüle edilen bu hızlı emilen serum, A vitamini için yeni olanlar veya Night Ritual Vitamin A kullanımını güncellemek isteyenler için mükemmeldir.

Akşamları cildi temizledikten sonra, yüz, boyun ve dekolteye 4 damla Retinol ile masaj yapınız. Takiben düzenli kullandığınız normal Medik8 nemlendiricinizi ya da yüz yağınızı uygulayınız. Retinol uygulaması aşamalı olarak yapılmalıdır. İlk 2 hafta boyunca haftada iki kez, sonraki 2 hafta boyunca gün aşırı , sonraki haftalar her gece kullanınız.. Emziriyorsanız veya hamile iseniz doktorunuza danışınız.

4) Medik8 Retinol 6TR Intense

Hafif ve akıllı Retinol (A vitamini) serumlarımızla daha genç bir görünüm elde edin . Cildin gece rejeneratif döngüsünü tamamlamak üzere tasarlanan serum, cildi gençleştirmek ve parlaklığı geri kazandırmak için uyurken çalışır.

Retinol 6TR TM intense -% 0.6 retinol ile formüle edilmiştir. Rejimlerinde zaten retinol kullanan ve daha yüksek bir güç arayanlar için mükemmeldir.

Akşamları cildi temizledikten sonra, yüz, boyun ve dekolteye 4 damla Retinol ile masaj yapınız. Takiben düzenli kullandığınız normal Medik8 nemlendiricinizi ya da yüz yağınızı uygulayınız. Retinol uygulaması aşamalı olarak yapılmalıdır. İlk 2 hafta boyunca haftada iki kez, sonraki 2 hafta boyunca gün aşırı , sonraki haftalar her gece kullanınız.. Emziriyorsanız veya hamile iseniz doktorunuza danışınız.

5) Medik8 CRYSTAL RETİNAL 3

Giriş seviyesi Orta Güçte A vitamini, gerçekten hassas bir cilde sahip olan veya rutinlerine düşük güçte ancak oldukça etkili bir A vitamini serumu eklemek isteyenler için idealdir.

6) Medik8 Crystal Retinal 6

Yüksek güçteki A vitamini sonuçlarını yükseltmek isteyenler için mükemmeldir.

% 0,06 Kapsüllenmiş Retinaldehit.

7) Medik8 Crystal Crystal Retinal 10

Crystal Retinal 6'nın sonuçlarını güçlendirmek isteyenler için yüksek performanslı bir yaşlanma karşıtı serumdur. Daha önce retinaldehit kullanmadıysanız, Crystal Retinal'in daha düşük güçleri ile başlamanızı şiddetle tavsiye ederiz.

% 0.01 Kapsüllenmiş Retinaldehit.

8) Medik8 Retinol Eye TR

Retinol göz kreminizi Retinol Eye TR ile güncelleyin . Doğal eksfoliyasyon sürecini hızlandırmak için uyurken çalışan yüksek performanslı bir göz serumudur. Kokusuz serum ciltten hızla emilir , cilt yumuşak ve nemlendirilmiş duruma gelir.

Yorumlarınızı Çok Önemsiyoruz!

Yorumlarınız Hizmet Kalitemizi Geliştirmemiz Adına Çok Önemli, Ayırdığınız Zaman İçin Çok Teşekkür Ederiz.